Harcsapaprikás fodros fokhagymás nagykockával

Mivel Tonycaviar még nem érzi magát elég acélosnak a magyaros konyhaművészet lerohanásához, ezért kénytelen vagyok teljes egészében én reperezentálni ezt a vonalat. A harcsapaprikás a magyar konyha egyik luxusékszere.


Hozzávalók:
10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 60 dkg filézett harcsa, 1tk fűszerpaprika, 2 db paradicsom, 2 db színes lecsópaprika, 1 ek liszt, 3 dl tejföl,  erőspaprika ízlés szerint, só, 2 ek olaj
Köret: 30 dkg fodros nagykocka, 2 ek olaj,  2 ek gorombára vágott petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só erőspaprika krém ízlés szerint


Apróra összevágjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és 3 dl vizet  öntünk rá. Amikor forr takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt megmosott paradicsomot, erős paprikát, sózzuk és főzzük 15- 20 percet.  Elkeverünk 2 dl tejfölt, a liszttel és kevés vízzel, majd a  szaftot behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, finom szűrőn átszűrjük. Nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat. Rátesszük a megmosott leszárított nagyobb darabokra vágott halszeleteket, sózzuk és összepirítjuk. Nagyon kell vigyázni nehogy eltörjenek a halak. Amikor már a halhús mindkét oldala fehéres ráöntjük a leszűrt félretett mártást. Összepároljuk 4-5 percig, ha kell ízesítjük és tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel. Köretnek fokhagymás tésztát adhatunk.  A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük, kicsit lemossuk. Olajat felmelegítjük és rádobjuk a tisztított zúzott fokhagymát, petrezselymet, erös paprikát. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a tésztával. Ha kell még sózzuk és tálaljuk a harcsa mellé.


Mennyiség 4 ad
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 60 perc