Paradicsomos tonhalas tésztasaláta



A zeller az egyik legcsodásabb zöldség, a tonhal a legvagányabb hal, paradicsom pedig mindenben van. Érdemes komolyan venni a tésztasalátát, mert a tésztasaláta és a tésztaétel között nem feltétlenül van éles határvonal.


Hozzávalók:
1 cs tollhegy tészta, 10 dkg zeller, 10 dkg szárzeller, 4 db zöldhagyma, 3 doboz tonhal konzerv, 1 dl olívaolaj, 20 szem kapribogyó, 4 db paradicsom, 4 dl paradicsomlé, só, frissen őrölt bors, ízlés szerint zöldsaláta.
 
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk.
A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük és egyből hidegvízbe lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd kis kockára összevágjuk.
A paradicsom ivólevet felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a vékony csíkokra összevágott zellert, a kettévágott kapribogyót, majd levesszük és félretesszük hűlni.
A szárzellert vékonyra szeleteljük, és összekeverjük a paradicsom kockával, a gorombára vágott hagymával, sóval, borssal, olajjal, és a halkonzervvel.
Amikor kihűlt a paradicsom lé, ráöntjük a halas salátára.
A tésztát bő sós forró vízben kifőzzük a tasakon leírt ideig, majd szűrjük és hidegre öblítjük. Összekeverjük a paradicsomos halas salátával, majd ízlés szerint salátával bekeverve, vagy salátára tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség 4-6 ad


 

Címkék: olasz receptek
süti beállítások módosítása