Rikottás, parajos óriáskagyló

Nem szívesen válunk meg a paradicsom-spenót-sajt nemzetiszínű mennyországától, de szívesen nyitunk a különlegesebb fajta tészták felé. Az óriáskagyló régóta beszédtéma, de még egy újjal sem mertünk hozzáérni. Mr. Vombergé az elsőbbség.

Hozzávalók:
25-30 db kagyló tészta, 20 dkg zsenge paraj, 40 dkg rikotta, 3 dkg vaj, 4 szál zöldhagyma, só, darált bors, reszelt szerecsendió
Paradicsomos gombához: 2 szál zöldhagyma, 0.5 dl olívaolaj, 20 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, só, darált bors, 2 ek gorombára vágott petrezselyem

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
Vajon megfutatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a paraj leveleket és 1-2 percet összepirítjuk. Amikor összeesett rátesszük a rikottát, sózzuk, borsozzuk megszórjuk szerecsendióval és összekeverjük.
A tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, majd langyos vízbe áttesszük és végül ruhán lecsepegtetjük. A tésztákat megtöltjük a parajos rikottával, majd előmelegített 180 co-os sütőbe tesszük 3-4 percet összemelegíteni. ( ha kellően meleg a töltelék akkor nem szükséges sütőbe tenni)
A raguhoz olajon megfutatjuk a szeletelt gombát, amikor összeesett, rátesszük a hagymát és tovább pirítjuk 2 percet. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel elkeverjük, majd rátesszük a lehéjazott apró kockára vágott paradicsomot. Összefőzzük és a töltött tésztával tálaljuk.    

 

süti beállítások módosítása