Tejszínes lazacos pákkeri



Valahol a lazacostészta és a kímélő tésztasaláta között helyezkedik el ez a kellemes recept, melyben a töltelék lazán hever a pákkeri vaskos csöveit mellett, és nem is tesz úgy, mintha neki benne kellene lennie. A pákkeri ebben a receptben már nem is alapvető szállítóanyag, mint a tészták általában, hanem maga is külön ízzel rendelkező szereplő.

 

Hozzávalók:
32-36 db pakkeri tészta, 16 dkg füstölt lazac, 3 dkg vaj, 3 dl tejszín, 2 szál zöldhagyma, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg zsenge borsóhüvely, 1 db sózott citrom, 10 dkg paradicsom, 2 ek petrezselyem gorombára vágva, só, darált bors.

A vajon megpároljuk 5 perc alatt a borsót, majd rátesszük a darabolt borsóhüvelyt és a gorombára vágott hagymát. Összepároljuk 2-3 percet. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Öntünk alá pici vizet és összeforraljuk. Amikor forr, beletesszük az összevágott lehéjazott kimagozott paradicsomot, az apró kockára vágott citromhéjat, és az összevágott lazacot. Összeforraljuk. Közben a tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, de nem mossuk le csak szűrjük és belekeverjük a raguba, majd tálaljuk.
 

süti beállítások módosítása