Aszalt szilvával, csirkemájjal töltött pakkeri



Amikor az év elvileg legszebb időszakában ilyen gusztustalan, méltatlan időjárás van, akkor belül kell keresgélni az örömöt. Egy pakkeriben elég sok öröm elfér.
 

Hozzávalók:

32 db pakkeri tészta,
10 dkg aszalt szilva,
70 dkg csirkemáj,
0.5 dl olaj,
2 szál zöldhagyma,
só, darált bors, majoránna,

Gombamártáshoz: 4 dkg vaj,
10 dkg póréhagyma,
10 dkg kápia paprika,
20 dkg vegyes erdei gomba,
só, darált bors,
2 dl vörösbor,
1 ek petrezselyem gorombára vágva,


A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
Az aszalt szilvát összevágjuk és a mártásnál használatos borban főzzük 5 percet, majd leszűrjük. A bort visszatesszük főni, még 5 percet, majd levesszük.
A májat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Olajon nagyon kíméletesen 10 percet pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és a finomra vágott hagymával. Pár percet összepirítjuk. Levesszük és villával összenyomkodjuk, vagy késsel gorombára vágjuk. Belekeverjük a szilát. A tésztákat sós vízben roppanósra főzzük, majd szűrjük, és langyos vízben öblítjük. Kivéve lecsepegtetjük. A májas töltelékkel megtöltjük, és félretesszük. (Használhatunk habzsákot azzal könnyebb.) Ha marad ki töltelék tegyük félre.
Mártáshoz olajon megfutatjuk 2-3 perc alatt a darabolt erdei gombákat, majd rátesszük a vékonyra szeletelt paprikát és a fél karikára vágott pórét. 2-3 percet összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és ráöntjük a bort. Belekeverjük a kimaradt tölteléket és teszünk 1 dl vizet a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk. A töltött tésztákat adagonként vagy egyben hőálló tálba tesszük és a mártással leöntjük, letakarjuk. Előmelegített 180 co-os sütőben 10-15 percet átmelegítjük, majd tálaljuk.
 

süti beállítások módosítása