Tésztacsata



Én már annyi tésztát főztem, és annyit beszéltem róluk, hogy nem igazán maradt kedvenc tésztám. Viszont ez most nem is olyan érdekes, mert jelenleg az a kérdés, hogy Neked, azaz Magyarországnak, melyik a kedvenc tésztaétele: elindult a nagy tésztacsata!


A www.tesztacsata.hu oldalon lehet szavazni, már most van vagy 400 szavazat, jelenleg a bolognai spagetti vezet, de az egész biztos, hogy a felsoroltak valamelyike fog nyerni.
Én nem is ezért izgulok igazán. Sokkal jobban érdekel, hogy pl. milyen tészták közül lehet válogatni. Hogy nem lesz-e népi felzúdulás bizonyos tésztaételek mellőzése miatt – hogy esetleg a budapesti versenybizottság még nem is hallott arról a kajáról, amit egész Vas megye eszik évszázadok óta.
Az akció honlapjáról azt is meg lehet majd állapítani, hogy melyik tájegységben melyik tésztára szavaztak a legtöbben. Vajon a tészta-prefererenciák vannak-e nálunk is olyan regionálisak, mint Olaszországban? Hogy a saját őshonos fajtáinkat szeretjük, vagy a globális fogásokat, esetleg a nálunk feltalált, olasznak kikiáltott fogásokat?
És egyáltalán, milyen tészták közül lehet választani? Elég széles a paletta, még a bajai halászlé is belefér, aminek ugye a tészta nem főszereplője. De van carbonara, milánói és bolognai, és ott van a slambuc, a tarhonya meg más magyarosok. Ha már szavazni kell, akkor én talán a húsos lasagne-re szavaznék. Más kérdés, hogy otthon mennyire megszenvedtem az elkészítésével.
Mostantól lehet tehát szavazni a Tésztacsata honlapján. És annak, aki szereti a nyereményjátékokat, a Gyermelyi elhúzta az orra előtt a mézesmadzagot: 10 db kétszemélyes wellness-hétvége, borkóstolóval és négyfogásos tésztavacsorával, na és exkluzív gyárlátogatással – ezt lehet nyerni. Az irigykedő Más Tészta – hiszen ő nyilván ki van tiltva a játékból - annyival hekkelné meg wellness-hétvégét, hogy a nyertesnek külön feladatot is ad. Egy vendégposztban élménybeszámolót kell írnia a hétvégéről, és tésztavacsoráról.
Jó szavazgatást!

 

süti beállítások módosítása