Paradicsomos, rukkolás spagetti

„Piros, fehér, zöld, ez magyar föld!” Emlékeztek még erre a gyerekkori mondókára? :) Az olasz zászló is ugyanezen színeket viseli, és nemrég derült ki számomra az is, hogy mindkét ország trikolórját a francia forradalom hatására a radikális értelmiségiek alkották meg. Tudom-tudom, ezeknek az infóknak semmi köze nincs a főzőcskézéshez, és most nem is egy 1789-es recept megosztásával fogom folytatni. :)

De ha már a színekkel vezettem be ezt a bejegyzést, akkor következzen egy a magyarok és olaszok által is szeretett és gyakran fogyasztott piros-fehér-zöld étel. :) Piros a paradicsomtól és chilitől, fehér a tészta miatt, és zöld a rukkolától. Kifejezetten egészsége étel, hiszen a Gyermelyi Vit Pasta spagettije durumtészta, melynek a kalóriatartalma kevesebb, mint a hagyományos tésztáké, és amely könnyebben is emészthető. Az elkészítési ideje gyorsabb, és tökéletesen illik az egyszerűbb ízvilágú ételekhez.

rukkolás, paradicsomos spagetti kész 2. - 1000.jpeg

Fotó: KockacZukor

 

Hozzávalók:

½ csomag Gyermelyi Vita Pasta spagetti

olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 kk őrölt chili

1 konzervnyi hámozott paradicsom

1 csokor rukkola

parmezán

rukkolás, paradicsomos spagetti kész - 1000.jpg

Fotó: KockacZukor


Elkészítés:

A spagettit olajos, sós vízben al dente-re főzzük. Közben egy serpenyőben olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát. Hozzákeverjük a darabokra vágott paradicsomot és chilit. Miután a tésztát leszűrtük, egy tálban összekeverjük a szósszal és az apró darabokra vágott rukkolával. Sózzuk az ételt.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tudtok nekem még olyan tészta ételt ajánlani, ami a piros, fehér és zöld színeket tartalmazza csak?

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása