Vintage Garden

A nyáron nagyon ritkán találkoztam a barátaimmal. Mindenki máskor vette ki a szabiját, és utazott. Meg kellett várni a nyár végét, az ősz elejét, mire végre mindenki hazajött, és közös programot tudtunk újra megbeszélni. Egy napsütéses kellemes, csendes szombati napon mentünk el a Dob utcában megnyílt Vintage Gardenbe, hogy elmeséljük egymásnak az élményeinket.  

A "vintage" szót eredetileg a borászatban használták. A kifejezés a bor minőségére, régiségére utalt. Ugyanezen jellemzők miatt honosodott meg a szó a lakberendezés világában is.

Az étterem - a nevéhez hűen - modern klasszikus stílusú. Romantikus, barátságos, világos. Mivel kellemesen sütött a nap, a fedetlen részben kaptunk asztalt.

1_10.jpg

2_10.jpg

A berendezés modern és art deco elemei egyensúlyban vannak, tetszett ez a sarokban kialakított finom romantikus asztalka. Tökéletes, nosztalgikus hangulatot keltettek a világos színek és a retró kiegészítők.   

3_7.jpg

4_5.jpg

5_3.jpg

6_3.jpg

7_2.jpg

8_1.jpg

Házi limonádét rendeltünk. Apró kancsókban szolgálták fel, és üdítően friss íze volt. Az étlap több nyelvű, nem túl hosszú, de változatos. Áraiban nem a mindennapi étkezésekhez kitalált, de nem is ezért jön ide az ember.  

9_1.jpg

A stílusos vintage megjelenés a tálalás során is ott volt. Én kifejezetten érzékeny vagyok a tányérokra, evőeszközökre, a vonalakra és színekre. Itt harmóniát éreztem. Az ételeket gyorsan kihozták, és bár a pincérek nemigen voltak beszédesek, mégis mosolyogtak és segítettek, ha kértük. 

10_1.jpg

Én pappardelle-t rendeltem, amit aszalt paradicsommal és kecskesajttal tálaltak. Kifejezetten jó állagú volt a tészta, és az ízek világraszóló jó barátságban voltak egymással. A mennyiség pont annyi volt, amennyi kellett és még jól esett. 

11_1.jpg

Mire befejeztük az ebédet, már tele volt az étterem. A hangulat kellemesen szellős, nyugodt volt, tökéletesen illett a nyár végi, stílusosan lazulós kedvünkhöz. :)

 

Vintage Garden Étterem

Budapest, Dob utca 21.

+36-30-790-6619

Nyitva tartás: 11:00–24:00

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása