Csípős, kecskesajtos sült tészta

Nagyon sokáig nem ettem meg a kecskesajtot. Pár éve azonban Provence-ban jártam, és a piacok egy része mindig jellegzetes szagot árasztott. Eleinte húztam a számat, de pár nap után már magasba emeltem az orrom, hogy megtaláljam azt a tipikus illatot, és egyenesen abba az irányba induljak. :) Azt hiszem, akkor estem örök szerelembe a sajtokkal, és mára már húst alig, de sajtot folyamatosan eszem. Egy kis busszal utaztunk nyolcan. Hazafelé két napra össze voltunk zárva a sok különleges, hűtőládában szállított francia finomsággal - köztük a kecskesajttal - és finom illatukkal. Felejthetetlen élmény volt. :)  

csípős kecskesajtos tészta 1. kész 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          200 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges orsó
  •          1 üveg paradicsomos pesto (190 gr)
  •          2 chili (illetve ízlés szerint)
  •          2 db közepes paradicsom
  •          1 marék olívabogyó
  •          30 g parmezán
  •          100 g kecskesajt

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A pestót összekeverjük a felkockázott paradicsommal, a felszeletelt olívabogyóval és a felaprított chilivel. Keverjük össze a tésztával, és adjuk hozzá a parmezánt, majd forgassunk össze mindent. Merjük tűzálló tálba az egészet, szórjuk rá a kecskesajtot, majd előmelegített sütőben 20 percig süssük.

Csípős kecseksajtos sült tészta 2 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

 

Ha szereted a rakott tésztát, akkor próbáld ki ezt a receptet is:

http://masteszta.blog.hu/2014/08/08/sonkas_rakottas

Milyen gyakran eszel tésztát?

 

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása