Articsókás tészta

Az olajban kapható articsókaszívet először egy reggeli elkészítéséhez használtam. Felvágtam, serpenyőben megpirítottam, ráütöttem a tojásokat, ezt megszórtam parmezánnal, és mindkét oldalát kisütöttem. Annyira finom lett, hogy ez az olajos, savanykás articsóka azóta állandó lakója a hűtőmnek. :-) Utánanéztem annak is, hogy mi minden csoda rejtőzik ebben a növényben.  Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot, A-, B2-, és C-vitamint.  Gyógyhatásai is régóta ismertek. Használták afrodiziákumként, vizelethajtóként, leheletfrissítőként, sőt, dezodoráló szerként is.

aricsókás tészta kész 1. 700.jpegFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          200 g Gyermelyi rövidmetélt
  •          6 db olajban eltett articsókaszív
  •          120 g parmezán
  •          100 g virsli
  •          1 csokor petrezselyem
  •         
  •          bors
  •          szerecsendió
  •          vaj

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Az articsókaszíveket négy részre vágjuk, a virslit felkarikázzuk. A tésztát egy kis olívaolajjal keverjük, és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Hozzákeverjük a virslit, a parmezánt és az articsókát.

Tűzálló tálat vajjal kikenünk, és belemerjük a tésztát. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Petrezselyemmel szórva tálalhatjuk is.

articsókás tészta kész 2. 700.jpegFotó: KockacZukor

 

Ha isteni receptekre vágysz, nézz körül a korábbi bejegyzések között: http://masteszta.blog.hu/2014/05/20/grillezett_zoldseges_metelt

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása