Krémes hagymaleves rövidmetélttel

Amikor Németországban jártam a Húgomnál, ő hagymalevest készített az egyik nap ebédre. Annyira gyorsan kész lett, és olyan jól esett vajas pirítóssal, hogy ezután én is egyre gyakrabban főztem ilyen levest. A következő receptben a hagymát összemixelem, és petrezselyemmel, tárkonnyal ízesítem. Selymes, illatos, különlegesen finom lett. Készítsd el Te is! :-)

hagymaleves_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          150 g Gyermelyi 4 tojásos rövidmetélt
  •          2 l húsleves
  •          6 fej közepes vöröshagyma
  •          2 dl tejszín
  •          2 gerezd fokhagyma
  •          1 kanál liszt
  •          petrezselyem
  •          tárkony
  •          só, bors 

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, és felöntjük a húslevessel. Amikor a hagyma megpuhult, összemixeljük. Rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejszínt. A fűszerekkel ízesítjük. 

Hozzáadjuk a rövidmetéltet, és addig főzzük a levest, amíg a tészta megpuhul. 

Téli leves receptet itt is találsz:

http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval 

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása