Cukorborsó krémleves sárgarépával

Egy hét szabadságon voltunk. Gyorsan elröpült, de tényleg pihentünk, bár mozgalmasak voltak a napok. Sok időt töltöttünk a természetben, síeléssel, túrázva, sétával. Hazaérve igényeltük a meleg ebédet vagy vacsorát. Mindenki „leveses” a családban, így tartalmas krémlevesek is készültek. Imádtam a mozgástól és hidegtől kipirosodott arcú, és szürcsölő családtagokat az asztalnál magam körül. :-)

cukorborso_leves_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          2 maroknyi Gyermelyi eperlevél
  •          500 g cukorborsó
  •          3 db répa
  •          1 db közepes krumpli
  •          2 db tyúkhúsleves kocka
  •          natúr vegeta
  •          ½ liter tej
  •         
  •          bors
  •          3 ek fokhagymás ecet

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és megfőzzük, majd a lábosban összeturmixoljuk őket. Felöntjük fél liter tejjel és némi vízzel. Felforraljuk a keveréket, hozzáadjuk a leveskockákat, és egy rottyanás után fűszerezzük is azt. Én szeretem az enyhén savanyú ízt a levesekben, ami a cukorborsónak is „jól áll”. Hozzáadjuk az eperleveleket, és megvárjuk, amíg az is pár perc alatt megfő. Már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat! :-)

Ha Te is leveses vagy, akkor kattints erre a krumplileves receptre:

http://masteszta.blog.hu/2014/12/10/tojasos_krumplileves_rovidmetelttel

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása