Almaszószos tészta

A párom által egy hét éves fiúcska került az életembe. Ettől a ponttól kezdve a világ olyan része nyílt meg előttem, amivel addig nem foglalkoztam. Nem mondom, hogy egyszerű, de mégis üdítő mosolyforrás, még úgy is, hogy a kicsi nem a sajátom.

almaszosz_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Csongi óriási legó fan. Ez pedig nem szimplán azt jelenti, hogy szereti a legót, hanem hogy a gondolatainak a legnagyobb részét, a nap szinte minden percében leköti a játék. A 35 életévem alatt soha, tényleg soha nem foglalkoztam a legók világával, de mára már pontosan tudom, mi a Lego Ninjago, a Lego Chima, a Lego Star Wars, a Lego City, a Lego Technic. Tudom, hogy kik a jók és gonoszak, hogy melyik jármű értékesebb, és melyik kevésbé. Hogy melyik kardnak vagy nagyobb ereje a másiknál, és hogy a lego emberkékhez milyen lakhely és jármű tartozik. Végtelen ez a történet. :-) 

Már túl vagyunk a Lego kaland-on, a mozi filmen: 

http://www.port.hu/a_lego_kaland_the_lego_movie/pls/w/films.film_page?i_film_id=144860

Klassz volt, ajánlom! :-) A dalocskáját másnap hajnalban már kukorékolta is a gyerek:

https://www.youtube.com/watch?v=ErFn5wPMIds.

Sajnos a nagyobb kiszerelésű lego játékok nem olcsók. Csongi viszont felvilágosított minket, hogy a PeCsa bolhapiacán (http://www.bolhapiac.com/) olcsón lego is kapható. Így fogtuk magunkat, és elmentünk megnézni. Alkudhattunk, a pénztárcánknak sem fájt, és a gyerek is boldog volt. 

Hazaérve a fiúk édességre vágytak. Almaszószos tésztát készítettem. Forrón illatozott, és nagyon hamar elfogyott. :-)

almaszosz_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

 Hozzávalók: 

  •          250 g Gyermelyi copfocska
  •          6 db alma
  •          3 szelet citrom
  •          2 csepp vanília aroma
  •          nádcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Az almát megpucoljuk, kimagozzuk, és felszeleteljük. Egy edényben 4 dl vizet forralunk, és addig főzzük az almát, amíg az megpuhul. A citrom arikákat tegyük bele a vízbe amikor az elkezd forrni. Miután az alma megpuhult, krumplinyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát és a cukrot. Fahéjjal is ízesíthetjük.

Keverjük össze a tésztával és nagy kanállal tálaljuk. :-)

Jó étvágyat és jó szórakozást!


- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása