A hét 7 zsírégető igazsága

Ha új hét indul, akkor mindig érdemes új esélyt adni az életmódváltásnak. Nyilván a hét közepén is, de a hét eleje mindig jó sansz a tiszta lapra. Még javában belevághatunk ugyanis egy S.O.S zsírégetésbe, hogy kicsit jobban érezzük magunkat a bőrünkben, illetve a fürdőruhánkban. És itt most valami furmányos, új, nyakatekert fogyókúrás módszernek kéne következnie, de nem ez jön. Hanem néhány valóban hatékony élelmiszertípust javaslunk a spájzból, amelyekkel érdemes barátságba elegyednetek.

fuoco-1.jpg

1. Zsírégető igazság: bizonyos élelmiszerek nagyon magas termogén hatással rendelkeznek, azaz szó szerint ezer fokon égetik a kalóriákat és pörgetik az anyagcserét.

2. Zsírégető igazság: a tested sokkal több kalóriát éget el teljes értékű, teljes kiőrlésű gabonák emésztésekor, mintha feldolgozott lisztből készült terméket választasz.

88b54d96d591e6727186775099ead63b.jpg

3. Zsírégető igazság: a protein magas termogén hatással bír. Emésztés közben a proteinből bevitt kalória 30%-a elég, elhasználódik, így egy 300 kalóriás csirkemellből mintegy 90 kalóriát azonnal elvámoltat a szervezeted. Az alábbi infografika egy húskisokos, ennek alapján könnyen elboldogulhatsz, melyik húsfélét érdemes választanod. Láthatod, melyiknek mennyi a kalória- és fehérjetartalma.

6942c1dd119da23151656cf63b01b7f4.jpg

4. Zsírégető igazság: az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint bizonyos sajtfélék vagy a sovány túró kiváló alapja lehet a bikini-barát étkezéseidnek, mert amellett, hogy kalciumban és D-vitaminban gazdagok, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően segítenek megőrizni izomtömegedet. És hát minél nagyon izomtömeggel rendelkezel, annál több kalóriát használ el a szervezeted a működéséhez. Ha izom helyett főleg zsír van rajtad, a szervezeted takarék módra kapcsol, ahelyett, hogy szépen pörögne.

cheese-white.jpg

5. Zsírégető igazság: a zöld tea valóban működik, mint anyagcsere-fokozó. Termogén hatása közismert, emellett antioxidáns tartalma sem elhanyagolható. Plusz immunerősítő, stresszcsökkentő, úgyhogy tényleg szeresd.

22-benefits-of-green-tea-that-you-should-definitely-know.jpg

6. Zsírégető igazság: ha bírod az erőset, úgy azt külsőleg és belsőleg is a javadra fordíthatod. A chiliben lévő kapszaicin felmelegíti a testet, így égetve a kalóriákat. Persze kevesen bírnák nyersen elrágcsálni, de minden étel, amelybe kevés chilit keverünk, garantáltan jótékony a kalóriaégetés szempontjából. Sőt, kulisszatitok, hogy a fitnesz versenyzők a verseny előtti diétás időszakban rendszerint paprikakrémmel (más néven lóbalzsammal) dörzsölik be combjaikat. Ezt követően fóliába tekerve végeznek hosszantartó kardió edzéseket, növelve a zsírégetés hatékonyságát. Combjuk a chilitől kipirosodik, a vérbőség hatására fokozódnak az anyagcsere folyamatok, így a narancsbőr tüneteit is enyhülnek.

7553c97e2e3ae620903d0b784b53215e.jpg

7. Zsírégető igazság: ami közhelynek tűnik ugyan, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: igyál sok vizet! Az alábbi ábra elég meggyőzően szemlélteti, hogyan tesz beteggé és zsírossá, ha kevés vizet fogyasztasz.

6f146d893df0bb8c149cbb9699e0320a.jpg

süti beállítások módosítása