Krumplis tarhonya

Elkezdtünk fűteni. Bár még csak néha-néha egy kicsit, de azt hiszem, be kell látnom, el kell fogadnom, hogy itt az ősz, az igazi, az esős, a hűvös... amit csak a még hidegebb és egyre hidegebb fog követni. Kinyitottam reggel a ruhásszekrényeket, és elszomorodtam a nyári ruhák láttán. Ráébredtem, hogy az esti program a ruha-csere lesz. Aztán saját vigaszomra, hogy az ősz szépségeit vegyem inkább elő, és ne szomorkodjak az elmúlt nyáron, őszi ízekkel dolgoztam a vacsi elkészítése során.

krumplis_tarhonya_1_kesz-700.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 4 marék Gyermelyi tarhonya
  • 1 vöröshagyma
  • 4 közepes burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek őrölt paprika
  • bors

Elkészítés:

A tarhonyát kifőzzük.

A vöröshagymát és füstölt szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát is. Hozzáöntünk két pohár vizet, és fűszerezzük paprikával, sóval, borssal.

Főzzük a krumplit, amíg a fűszerekkel összeér.

A tarhonyával összekeverjük a szalonnás, hagymás krumplit, és már ehetjük is.

Savanyúval, uborkasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Ne feledkezz meg erről a receptről sem:

Marinara szószos, húsgombócos spagetti:

http://masteszta.blog.hu/2014/07/05/marinara_szoszos_husgombocos_spagetti

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása