Csak 3 hozzávaló: sajt chips

Nem tudom, kinek ismeretes a jelenség, amikor a hipermarketekben kitolják a frissen sült, még meleg sajtos kifliket emeletes fémtálcákon, hogy a kínáló kosarakba töltsék. Na, ebben a csodálatos pillanatban én soha nem tudok másra gondolni, mint azokra a jól átsült, isteni, ropogós sajtdarabkákra, amelyek lefolynak sütéskor a tálcára...

eee_3.jpg

Szinte hallom, ahogy sikongatnak érte, hogy egyek belőlük. Nos, nem is hagyom sokáig sírni szegényeket, hanem tuti, hogy elrágcsálok néhányat suttyomban, miközben zacskóba teszem a család által rendelt 3 kiflit. A világ legegyszerűbb dolga akár otthon is készíteni ilyen sajt-chipset, ami teljesen szénhidrátmentes, így valóban diétás ropogtatnivaló. Egy hozzávalóval még megtoldottam azért, így készül a sárgarépás-sajtos chips.

Összetevők:

  • 1 csésze reszelt sárgarépa
  • 1 csésze reszelt gouda sajt
  • A harmadik hozzávaló lehet egy kis bors, ha pikánsabban szereted

A reszelt hozzávalókat elkevered, és sütőpapíros tepsire halmozol belőle kis kupacokat. A kupacok tetejét kissé nyomkodd le, hogy tallér formára hasonlítson. Told be forró sütőbe 6-8 percre, majd várd meg, míg langyosra hűl, úgy simán lejön a sütőpapírról. :)

3569a7aaac1b2d3919787fff9f2273f4_1.jpg

Forrás: liveeatlearn.com

süti beállítások módosítása