Korianderes, kesudiós tészta garnélával – lépésekben

A harmincas éveimre eljutottam oda, hogy már jobban érdekelnek a barkácsboltok sorai, mint a plázák emeletei. Már csak kényelmes ruhát viselek, nem a divatosat. A meleg csizmákat veszem, és nem a csiniket. A borból csak a minőségi, az ételből az egészséges. A sminkből az egyszerű, a bútorból a funkcionális és minimál. Az idő múlásával minden átalakul, és ez boldoggá tesz. A konyha sem a robotolás helyszíne már, hanem a bűbáj készítésé. ;-)

6resz-_kesz_koranderes_kesudio_teszta_garnelaval-600.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 170 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska tészta
  • 100 g dió
  • 50 g reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • gyömbér ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 g kesudió
  • 250 ml olívaolaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 4 ek koriander pesto
  • 1 csokor friss koriander
  • fél citrom leve
  • bors

1resz-600.jpgFotó: KockacZukor

Elkészítés:

Készítsük el a koriander pestot: a diót, kb. 10 szem kesudiót, parmezánt, 2 gerezd fokhagymát, 1,5 dl olívaolajat, és egy csokor koriandert együtt felaprítunk, összekeverünk. Sóval, borssal, citrommal ízlés szerint ízesítjük.

2resz-600.jpgFotó: KockacZukor

A tésztát kifőzzük. 

3resz-600.jpgFotó: KockacZukor

Egy gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágunk, a gyömbért reszeljük le, a vöröshagymát vágjuk apró kockákra. A kesudiót is aprítsuk.

Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, pirítsuk meg benne a garnélákat, sózzuk, borsozzuk, majd vegyük ki a serpenyőből őket.

4resz-600.jpgFotó: KockacZukor

Ugyanebben a serpenyőben dinszteljük a hagymát, fokhagymát és gyömbér keveréket. Ehhez adjuk hozzá a tésztát, keverjük össze, és csepegtessünk hozzá szezámmag olajat. Keverjük össze – ízlés szerint – két-négy kanál koriander pestoval, és ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk még.

5resz-600.jpg Fotó: KockacZukor

Adjuk hozzá a garnélát, majd szórjuk meg az összetört kesudióval, egy kevés friss korianderrel.

6resz-_kesz_koranderes_kesudio_teszta_garnelaval-600_1.jpg Fotó: KockacZukor 

Jó étvágyat!

Ha mégis inkább csirkés ételt készítenél, akkor ajánlom neked az olívabogyós csirkemell receptünket. :D 

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: pesto koriander garnéla kesudió fázisfotó szarvacska Receptajánló KockacZukor Vita Pasta lépésekben

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr8812184514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár