Sós vajjal készült csokis keksz – lépésekben

A horoszkópok a 2017. évre olyan sok változást ígértek, amik hihetetlennek tűntek, és mosolyogtam is rajtuk. Nem kellett volna mosolyognom, mert az év még el sem kezdődött, de már változások következtek, majd egy-két hónap után jött a következő sorsfordító történés. Újra elolvastam azokat az éves horoszkópokat, de már nem nevettem rajta, csak csodálkoztam. Kíváncsian várom az év folytatását. :-)  

kesz10-600.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 180 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 115 g szobahőmérsékletű sózott vaj
  • 110 g nádcukor
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • fél tk vanília aroma
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél tk tengeri só
  • 150 g keserű csokoládé
  • 1 csésze dió durvára vágva

1kesz-600_1.jpgFotó: KockacZukor

2kesz-600_1.jpgFotó: KockacZukor

3kesz-600_1.jpgFotó: KockacZukor

4kesz-600_1.jpgFotó: KockacZukor

5kesz-600_1.jpgFotó: KockacZukor

Elkészítés:

Egy tálban, géppel keverjük krémessé a vajat, a nádcukrot, a kristálycukrot. Adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és szódabikarbónát.

7kesz-600_1.jpgFotó: KockacZukor

Keverjük ezután össze a száraz és folyékony részeket, majd keverjük a masszához a darabokra tört csokoládét és diót.

8kesz-600.jpgFotó: KockacZukor

A tésztát fedjük le, és tegyük hűtőbe pár órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk sütőpapírt a tepsire. A tésztából formázzunk dió nagyságú gombócokat, és helyezzük őket egyenletes távolságra egymástól. A gombócokat ezután nyomkodjuk laposabbra, és tegyük be a sütőbe.

9kesz-600.jpgFotó: KockacZukor

Hagyjuk aranybarnára sülni a kekszeket. Miután megsültek, hagyjuk azokat kihűlni. Ugyan pár napig lezárt dobozba tárolható, szerintem tárolásra nem lesz szükség, olyan gyorsan elfogy majd. :D 

kesz10-600.jpgFotó: KockacZukor

Jó étvágyat! 

Készítsünk az édesség mellé karfiollevest füstölt kolbásszal. :D

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: dió csoki keksz vaj nádcukor fázisfotó Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt csokis tallér

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr8712250672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár