Márványos brownie – lépésekben

Végre eljutottam a kerület edzőtermébe. Nem egy elit terem, de amire szükségem van, az van náluk. A hófehér bőrömet is el kellett kezdenem felkészíteni a nyárra, így egy kis karamell szín miatt a szoláriumot is elkezdtem látogatni. Ahogy emlékszem az előző évekre, mindig rövid volt a tavasz, és nagyon hamar jött a nyár, illetve a nyarak az utóbbi években vagy óriási hőséget vagy szélsőséges esőket hoztak. Nemsokára már készíthetjük a nyár gyümölcseivel a süteményeinket is, de addig is egy csokis, mascarponés receptet osztok meg veletek.

8-600.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 150 g vaj
  • 50 g kakaópor
  • 100 g étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 250 g mascarpone
  • vanília aroma/ rúd

1-600.jpg

Elkészítés:

Négy tojást egy bögre cukorral habosra keverünk. A lisztet, sót, kakaóport összekeverjük, és hozzáadjuk a folyékony keverékhez. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és a masszához keverjük.

2-600.jpg

A mascarponét összekeverjük 3 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk egy tojást, fél evőkanál vanília aromát vagy egy szál vanília kikapart belét. Beleteszünk fél bögre lisztet, és összekeverjük.

4-600.jpg

Sütőpapírt terítünk egy közepes nagyságú tepsibe, és a kakaós rész háromnegyedét beleöntjük.

5-600.jpg

Erre ráöntjük az egész mascarponés masszát,

6-600.jpg

majd újra egy réteg kakaós massza következik. Egy villával ízlés szerint márványozhatjuk a két különböző színű tésztát.

7-600.jpg

Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül fél órán át sütjük.

8-600_1.jpg

Jó étvágyat!

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: édesség mascarpone kakaó brownie étcsoki fázisfotó Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt márványos lépésekben

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr8512412429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

István Zsolt · http://elmenypark.net 2017.04.19. 14:31:23

Komolyan elkezdtem gondolkodni azon a replikációs technikán, amivel mindenki meg is kóstolhatja a monitoron át.

sellőlány_ 2017.04.23. 23:43:53

A vaj ugyan ott van az összetevők között, de a folyamat leírásakor kimaradt. Sajnos utólag beletéve, a már összekevert száraz+nedves részek vegyítése után már nem tudta hozni a kellő állagot, gyakorlatilag egy csiriz lett az egész, ami kisütve pedig száraz lett. Kérlek, pontosítsd, hogy mikor milyen formában adod a hozzá a vajat az összetevőkhöz. Még egy észrevétel: a mascarponés krém liszttel való elnehezítése gumiszerű állagot adott a köztes rétegnek. Mivel van benne tojás, elvileg nem kellene liszt... ezért ki fogom próbálni anélkül is.
Tésztaszótár