Márványos brownie – lépésekben

Végre eljutottam a kerület edzőtermébe. Nem egy elit terem, de amire szükségem van, az van náluk. A hófehér bőrömet is el kellett kezdenem felkészíteni a nyárra, így egy kis karamell szín miatt a szoláriumot is elkezdtem látogatni. Ahogy emlékszem az előző évekre, mindig rövid volt a tavasz, és nagyon hamar jött a nyár, illetve a nyarak az utóbbi években vagy óriási hőséget vagy szélsőséges esőket hoztak. Nemsokára már készíthetjük a nyár gyümölcseivel a süteményeinket is, de addig is egy csokis, mascarponés receptet osztok meg veletek.

8-600.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 150 g vaj
  • 50 g kakaópor
  • 100 g étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 250 g mascarpone
  • vanília aroma/ rúd

1-600.jpg

Elkészítés:

Négy tojást egy bögre cukorral habosra keverünk. A lisztet, sót, kakaóport összekeverjük, és hozzáadjuk a folyékony keverékhez. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és a masszához keverjük.

2-600.jpg

A mascarponét összekeverjük 3 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk egy tojást, fél evőkanál vanília aromát vagy egy szál vanília kikapart belét. Beleteszünk fél bögre lisztet, és összekeverjük.

4-600.jpg

Sütőpapírt terítünk egy közepes nagyságú tepsibe, és a kakaós rész háromnegyedét beleöntjük.

5-600.jpg

Erre ráöntjük az egész mascarponés masszát,

6-600.jpg

majd újra egy réteg kakaós massza következik. Egy villával ízlés szerint márványozhatjuk a két különböző színű tésztát.

7-600.jpg

Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül fél órán át sütjük.

8-600_1.jpg

Jó étvágyat!

- KockacZukor -