Made in Pasta

Molnár Zsolt főszakács közvetlensége meglepett. Nemigen tapasztalom ezt a nyílt és egyben befogadó, kedves kommunikációt itthon, főleg nem, ha a háttérmunkára, az alapanyagokra, és egyéb kulisszatitokra kérdezek rá. Valójában rákérdeznem se kellett, mert Zsolt olyan őszinte szeretettel mesélt nekem a Made in Pasta-ról, hogy nagyon hamar elvarázsolt a világuk.

2017-06-26-17-02-40.jpg

2017-06-26-17-03-12.jpg

2017-06-26-17-05-24.jpg

Az Oktogon sarkán található tésztázó nem egyszerűen csak egy bisztró, ahova betérsz, kérsz egy pizzát vagy egy tányér tésztát. Ez a street food hely annál több: a Made in Pasta egy tésztamanufaktúra, vagyis helyben, naponta készülnek a tészták, és frissen kerülnek felhasználásra. Készül lyukas, hosszú, kerek, széles, bordás -természetesen van megfelelő olasz nevük is. :D Különleges a teljes kiőrlésű pasta, mert nem csak részben teljes kiőrlésű – mint a boltokban, vagy egyéb helyeken kapható tészták – hanem 100%-ban teljes kiőrlésű liszttel készül. Van, hogy színezik a tésztáikat. Ehhez mindig természetes alapanyagot használnak, spenótot, paradicsomot, illetve olívabogyót, stb. 

2017-06-26-17-09-10.jpg

2017-06-26-17-09-17.jpg

2017-06-26-17-10-16.jpg

2017-06-26-17-08-22.jpg

Na de hogyan is készül ez a tészta? Zsolt megmutatta, és a kész ételig végigvezetett a folyamaton. :-)

2017-06-27-17-04-33.jpg

Egy adag Semola – szicíliai – liszthez adott a negyven százalékának megfelelő mennyiségű bazsalikomos, fokhagymás, fűszeres paradicsomszószt. 

2017-06-27-17-04-55.jpg

Miután a tésztát a gép összekeverte, a rácsavart mintázónak megfelelő tészta formát potyogtatta ki magából. Már nyersen is ízletes volt ez a tészta. Megkóstoltam a spenótos, és olívabogyós-teriyaki szószos változatokat is, imádtam őket.

2017-06-27-17-18-33.jpg

2017-06-27-17-08-42.jpg

2017-06-27-17-22-11.jpg

2017-06-26-17-15-38.jpg

A tészta – a betérő vendég rendelése után, frissen – egy másodperc alapú automatizált tésztafőzőbe kerül, és egy-másfél perc alatt megfő.

2017-06-27-17-27-37.jpg

A vásárló által kiválasztott ízek az elektromos indukciós wokban találkoznak, és alakulnak át a tésztával összeforgatva illattá, élménnyé és látvánnyá.  A feltétek változatosak, bátran lehet válogatni. 

2017-06-27-17-28-58.jpg

2017-06-27-17-29-44.jpg

2017-06-27-17-30-27.jpg

2017-06-27-17-30-53.jpg

2017-06-27-17-32-06.jpg

Egy tejszínes, rákos háromszínű tésztát készített nekem a főszakács. ;-) Megtisztelve éreztem magam - az ízemlék megmarad. :-)

2017-06-27-17-35-32.jpg

Az aszalt paradicsomos, rukkolás teljes kiőrlésű tésztát is meg akartam kóstolni, így csomagoltattam belőle egy dobozzal. Nem bántam meg, fantasztikus a teljes kiőrlésű tésztájuk is.

2017-06-26-18-23-47.jpg

A felhasznált alapanyagok kiváló olasz és magyar termékek. Olasz a liszt, a sajt, a paradicsom, koktélparadicsom, a sonkák, a húsok és az olívaolaj, míg a zöldségek magyar gazdáktól származnak. A Made in Pasta-ban találkozhatsz a tradicionális magyar konyha elemeivel, de az ázsiai vagy közép-amerikai hozzávalók sem állnak távol tőlük.

Sietve vagy ráérősen, mindenképpen térj be hozzájuk. Csomagoltass magadnak egy doboz pizzát vagy tésztát, vagy ülj le a kirakati ablak mellé az utca életébe olvadva, társasággal beszélgetősen, és bízd magad rájuk. Érdemes! :D

 

Elérhetőség:

http://www.madeinpasta.hu

https://www.facebook.com/madeinpasta/

1064 Budapest, Oktogon 4.

madeinpastabp@gmail.com

+36 30 726 5713

Nyitva tartás:

Minden nap: 10:00-22:00

 

- KockacZukor -

 

Tovább
Címkék: budapest ajánló étterem oktogon pizza pasta tészta készítés bisztró street food Ízvadász KockacZukor Made in Pasta tésztamanufaktúra

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr2512628863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár