A kukorica csodája

Hetente 2x biztosan eszünk kukoricát a szezonban. Imádjuk. Főleg a gyerekek. A társasházunkban az udvaron lent játszó gyereksereg minden tagja oda van érte, rohannak fel hozzánk, hogy kérnek még. Kicsi társasházat képzelj el, 7 család lakja, így kb 6 gyerekről beszélünk, nem egy óvodányiról, úgyhogy szívesen vállaltam a kukoricafőző anyuka szerepét. Az utóbbi időben így készítettem el nekik, tejjel és vajjal, mert sokkal ízletesebb, zamatosabb, szaftosabb lesz az eredmény. Nekik bejött, próbáld ki te is. :) 

corn-3.jpg

Hozzávalók:

  • 4-5 cső kukorica (akár félbe vágva)
  • Kb 50 gramm vaj
  • 1 csésze tej
  • víz

Töltsd meg félig vízzel a lábast. Tedd fel a tűzre. Amikor felforrt, add hozzá a tejet és a vajat, majd a kukoricákat is. Az újraforrástól számítva főzd 10 percig, majd zárd el. Hagyd a vízben a kukoricát tálalásig.

corn-24.jpg

Forrás: https://spicysouthernkitchen.com

Tovább
Címkék: nyár kukorica kukoricafőzés Spájz gyermelyi más tészta

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr3912661263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

reqcka 2017.07.17. 11:40:08

És ez még nem minden, levest is lehet belőle, mint pl. a parmezános kukoricakrémleves, ennek a tetejére chilis pattogatott kukoricát lehet szórni, ahogy Mautner Zsófi csinálja :)
Meg Széll Tamás.. "Extrém sajtos quesadilla, paradicsom salsával, csípős jalapeño paprikával" - na, ezt nagyon érdemes kipróbálni :D :D
Nem akarok reklámozni, de van még néhány jó receptjük kukoricával, a lidlkonyha.hu-n.
Tésztaszótár