Csak 3 hozzávaló: a vajas kekszek netovábbja

Csak három hozzávaló kell klasszikusan a tökéletes vajas kekszhez. A perfektség titka a jó minőségű vaj, aztán a porcukor átszitálása, na meg, hogy semmiképp se süssük barnára, hanem hagyjuk sápadtan, világosan. Na, és még egy fontos dolog, hogy hagyd teljesen kihűlni sülés után, szeletelés előtt, mert csak úgy nem esik szét morzsáira.

shortbread-3-680x952.jpg

Hozzávalók:

  • 100 g cukor
  • 200 g vaj (sózott)
  • 300 g liszt

Csak simára dolgozod a puha (sós, nekem ez vált be) vajat, az átszitált porcukrot, majd kevergetés közben adagolod a lisztet. Szép sima tésztát kell gyúrnod. Kinyújtás előtt pihentesd negyed órát a hűtőben, majd ha kinyújtottad, szúrd formákra, vagy vágd simán egyforma hasábokra. Ha megsült, tényleg várd meg, míg teljesen kihűlt, mert nagyon érzékeny a szerkezete még meleg állapotában. Akár hetekig is eláll dobozban, és nemcsak baráti teázáshoz ideális a tradíciókkal ellentétben, prímán fogyasztható reggelire akár vajkrémmel is. :)

shortbread-680x952.jpg

Forrás: http://www.recipetineats.com

Tovább
Címkék: shortbread vajas keksz Spájz más tészta csak három hozzávaló Gyermelyi liszt

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr1012728038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Peetee 2017.08.11. 12:58:15

Jónak tűnik, rápróbálok a hétvégén, ha nem lesz ilyen birka meleg. :)
Tésztaszótár