Karamellek krémje

Na, de most komolyan: miért jó nekünk vagy mire egy finom kis karamellszósz? Hogy mire? Soroljuk: kávéba csorgatni, fagyira kanalazni, fahéjas tekercsre kenni, almát tunkolni bele, brownie-t turbósítani, palacsintára tölteléknek vagy öntetnek, almás pitére édes kísértésnek......... éééééééééééés még hosszan lehetne sorolni, annyi mindent ízesebbé, bűnösebbé tehetünk vele. Íme, hogyan készítsd el.

homemade-caramel-sauce-recipe-no-thermometer.jpg

Hozzávalók:

  • 75 ml tejszín
  • 2 evőkanál víz
  • 12.5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítés:

Kezdd el hevíteni a kristálycukrot a vízzel, amíg szép buborékos nem lesz, néha keverd meg. Folytasd addig, míg szép aranybarnára karamellizálódik. Ha elérte az ideális színét (aranybarnát), akkor húzd félre a tűzről, és keverd bele a vajat, a tejszínt. Szép simára, krémesre. A hűtőben lezárt edényben simán eláll egy hétig, felhasználás előtt kissé újramelegítve, de frissen az igazi. :)

how-to-make-homemade-caramel-sauce-recipe-4-ingredients-only.jpg

Forrás: https://cakewhiz.com

süti beállítások módosítása