Magvas darapuding

Egy barátnőm ahányszor távoli és idegen országokban jár, mindig hoz nekem vásárfiát. Ez a meglepi ajándék legtöbbször valamilyen különleges fűszer. Legutóbb üvegcsébe zárt szárított ehető virágokat hozott. Még soha nem főztem virágszirmokkal, de ezek után muszáj lesz keresnem néhány virágos receptet. :D Addig pedig használom ezeket a színes kis csodákat, mint styling elemeket.

halava_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi búzadara
  • 150 g cukor
  • 100 g vaj
  • 3-4 dl víz
  • aszalt gyümölcs
  • pirított magvak

Elkészítés:

A vizet és cukrot felforraljuk egy kis lábosban.

Egy másik lábosban a vajat olvasztjuk fel, és beleöntjük a búzadarát, összeforgatjuk őket. Folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a cukros vizet. A felvagdosott asztal gyümölcsöt, és a megpirított magokat is hozzáadjuk, és összekeverjük a darával. Öntsük kis poharakba, sütőformákba, várjuk meg amíg kihűl, majd a pohárból kiborítva tálaljuk.

Jó étvágyat az édességhez!

Készítsd el meggyes tejpite receptünket is. :-)

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: vaj cukor indiai búzadara aszalt gyümölcs magvak Receptajánló KockacZukor darapuding halava

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr412775314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár