Paradicsomos, mozzarellás palacsintatorta

A palacsintatészta egy olyan alap, amit nagyon sokféle variációban lehet elkészíteni. Izgalmassá tehető színezékkel, elkészíthető hajtogatva vagy tekerve, falatokra vágva, egybesütve vagy klasszikusan, krémmel leöntve vagy csak töltve. Tölteni pedig bármivel lehet, akár édes, akár sós. Én most paradicsommal kevertem a tésztát, és mozzarellával, bazsalikommal töltöttem.

paradicsomos_palacsinta_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 80 g paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 2 nagy mozzarella
  • bazsalikom
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • fél ek mustár
  • bors
  • fél ek citromlé

Elkészítés:

Készítsük el a palacsintatésztát, amihez keverjük hozzá a paradicsompürét, és 4-5 felaprított bazsalikomlevelet, illetve az összenyomott és aprított fokhagymát. Süssük ki a palacsintákat. (Én most kicsi méretű palacsintákat készítettem, nem a normál méretűeket.) Készítsünk a tejfölből, majonézből, sóból, borsból, mustárból és citromléből egy ízletes mártást. A palacsintákat rétegezzük. Az egyik rétegbe a krém kerüljön, a másikba a felszeletelt mozzarella elosztva, a harmadikba a bazsalikom.

Jó étvágyat!

A fitt avokádós tészta receptet kipróbáltad már? :) Érdemes!

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: palacsinta paradicsom bazsalikom mozzarella Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr2712916049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár