Sci-Fi kukoricafőzelék

Az egész pár éve, az oviban kezdődött. Azelőtt hírét sem hallottam. Az anyukám nekem sohasem készített ilyet, és az én koromban még nem volt a menzák étlapján sem ez az étel. Ám a gyerekem megismerte, megszerette, és bár már iskolás lett időközben, mégis néha napján újra kéri. Így volt ez most szombaton is, amikor a Thor egyik részét néztük dévédén, így ismét asztalra került az egyébként valóban mennyei kukoricafőzelék. Még Apa is bőszen kanalazta a lábasból, pedig ő egyáltalán nem az a páplievő fajta. :)

easy-homemade-cream-style-corn-recipe_1.jpg

Hozzávalók:

  • egy vagy két konzerv kukorica
    (én egyből szoktam, az egy étkezésre elég, elvégre frissen, melegen igazán finom)
  • vaj
  • cukor
  • liszt
  • víz
  • tejszín
  • reszelt sajt

A lecsepegtetett konzerv kukoricát vajon átmelegítjük, majd megszórjuk liszttel, elkeverjük. Felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral felül édesíthetjük. Kóstolgatni kell. A legvégén mehet bele tejszín, de ha túl sűrű, a tejszín tejjel is kiváltható. Tálalásnál reszelt sajttal dobható fel. Mi fasírttal szeretjük leginkább. Menzakosztra fel! Éljen a kukoricafőzelék! El ne feledjék az eljövendő korok. :)

Fotó forrása: https://fabulesslyfrugal.com

Tovább
Címkék: tej sajt Spájz

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr6213263025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár