Zöldbabos, paradicsomos, oregánós tészta fűszeres csirkefalatokkal

Elfáradtam így év végére. Már mindennap érzem magamban a feszültséget, egy pillanat alatt fel tudom húzni magam a munkahelyen. Vágyom a pihenést és kikapcsolódást, amikor nincs adminisztráció és határidő, meg fejetlenség. A legjobbkor jött a vezetői „parancs”, hogy a maradék szabadságomat év végéig vegyem ki. Azt találtam ki, hogy az év hátralévő pár hete alatt a hétvégéim három naposak lesznek, és csak négy napokat töltök a munkahelyen. Hozzá tudnék szokni az egész év alatt. :D  

kesz-700_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi rövidcső tészta
  • 500 g csirkemell
  • 400 g zöldbab
  • 3/4 liter paradicsomlé
  • 3 ek zabliszt
  • 2 ek libanoni/ egyéb fűszer (húshoz)
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 db erőhúsleves kocka
  • 2 ek cukor/ édesítőszer
  • 2 ek búzaliszt
  • 2 ek kókuszzsír
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A zöldbabot tegyük fel főni.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A zablisztet összekeverjük a húsfűszerrel (én libanoni fűszerkeveréket használtam) és sóval (ha a húsfűszer sótlan). Megforgatjuk benne a kockákra vágott csirkehúst. Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, majd a csirkét kisütjük benne.

Egy edénybe beleöntjük a paradicsomlevet, melegítsük fel, és adjuk hozzá a fűszereket, leveskockát, cukrot, és sűrítsük kevés liszttel. Kóstolás alapján fűszerezzük még, amennyiben szükségesnek ítéljük. Adjuk hozzá a főtt zöldbabot, és forgassuk bele a paradicsomszószba.

A kész zöldbabos, paradicsomos szószt keverjük össze a tésztával, majd a fűszeres csirkével tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ugyanilyen finom ebédet varázsolhatunk kelkáposzta, sonka, mogyoró és spagetti felhasználásával.

Kóstold meg Te is!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása