Hosszú túlórák után is főzz olyat, mint egy sztárséf

Mostanában egyre inkább híve vagyok a gyors és hatékony megoldásoknak. Teljes az elhavazás a munkahelyen év végéhez közeledve, rendszeres dolog a túlórázás is. Az élet otthon viszont nem állhat meg, és bizony előfordul, hogy pont akkor vendégek jönnek, amikor csak fél 8-ra esek haza az irodából. Na ilyen alkalmakra érdemes elővenni az ilyen recepteket, mint ez a sajtos-fokhagymás kenyér.

pull-apart-bread9.jpg

Látványos, így hiába végeztem vele kutyafuttában mindössze negyed óra alatt, mégis úgy tűnik, mintha átgondolt fogás lenne, melyet hosszas rákészülés előzött meg. Az én titkom marad, hogy valójában csak 20 perc és egy jó ötlet kell, hogy egy bámulatos vendégváró fogást készíthess.

Hozzávalók:

  • 1 szép ropogós, friss kenyér
  • Trappista vagy más jól olvadó sajt
  • Fokhagyma vaj (ehhez olvasztott vajat, fokhagymát, sót és friss petrezselymet apríts össze)
  • Petrezselyem apróra vágva

Egy éles késsel beirdalod a kenyeret a képen látható módon. A vájatokba sajtszeleteket helyezel, majd meglocsolod a fokhagyma vajjal, hogy mindenhol beigya a kenyér. A végén apróra vágott petrezselyemmel szóród meg. A kenyeret 15 percig sütöd 200 fokon fólia alatt letakarva, hogy a sajt megolvadjon, majd még 5 percig fólia nélkül, hogy szép piros pozsgás legyen a buci külseje. Igazi közösségépítő fogás, ha elkészült, csak ki kell tépkedni a finom sajtos-fokhagymás falatokat egymás után. :)

pull-apart-bread4.jpg

Forrás: http://www.recipetineats.com

Tovább
Címkék: kenyér hagyma gyors sajt 15perc Spájz

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr7013400337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

keeper1 2017.12.01. 22:21:06

Jó receptnek hangzik...meg fogom csinálni. Az biztos, hogy az "utána" kép
az nem a recept szerinti készítés eredménye... petrezselyemzöld helyett hagymaszár, de ez aligha öli meg.

Tehetséges ugandai buzi 2017.12.02. 01:38:47

Amikor még a nyolcvanas években csinált ilyet a boldogult vidéki nagynéni, akkor is mindig beszakadtak a kis kenyér-oszlopok, pedig csumára be volt vagdosva a kenyér aljáig. Szinte csak a felső kenyérhaj maradt a kezemben. Felnőtt fejjel átgondolva tán pont amiatt, hogy a sajt zsíros leve eláztatja a tésztát, ami emiatt könnyebben szakad. Finomnak látszik a stockfotón, de szinte lehetetlen így kitörni.

bandigyerek 2017.12.02. 05:59:14

Ez már egy recept, szánalom...

vitéz Beverneky 2017.12.02. 09:57:06

még nem próbáltam, de félek, @Tehetséges ugandai buzi: -nak lesz igaza...

Attamatta 2017.12.02. 15:56:50

Ez valóban nem egy recept, inkább a száraz-kenyér felhasználásának egy módja. Szerintem ugyanis azzal jobb volna, talán akkor nem szakad szét a kivett darabka. A fokhagymához pedig nem zöldhagyma vagy petrus, hanem snidling vagy kapor jobb választás lehet.

Wod Meselo 2017.12.03. 01:26:35

Lelopta valahonnan, még hogy meg csinálta, meg a kurva anyját azt.
Tésztaszótár