Lecsókrémleves? Miért ne?

Nem szeretem a sorozatokat. Csak a Trónok harcát követem, de azt sem részenként, hanem évadonként, egy ültő helyemben. :-) Megbetegedtem. Eszembe jutott, hogy van a Terápia című magyar sorozat, amiről szintén lemaradtam, de nagyon dicsérik. Mégis lebeszéltem magam róla. A második pléd alatt töltött napomon viszont meggondoltam magam, és terápia-maratonba kezdtem.. :-) Csak a levesem elkészítése miatt bújtam ki a biztonságot adó takaróm alól.

lecsokremleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 marék Gyermelyi copfocska tészta
  • 7 db étkezési paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 liter alaplé
  • kolbász ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek édes őrölt paprika
  • 1 ek ecet
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy liter alaplében addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha megfőttek a zöldségek, konyhai robotgéppel pürésítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és fűszerezzük. Összefőzzük az ízeket.

A kolbászt vékony karikákra vágjuk, majd egy serpenyőben addig sütjük, amíg a zsírja kisül. A zsírból kiszedve a kolbászdarabkák kicsit megkeményednek, ropogósak lesznek.

Tésztával és a kolbász chips-szel tálaljuk.

Készítsünk egy tésztasalátát is! Mondjuk egy cukorborsós, mentás, pennesalátát bryndzával. :-)

Jó étvágyat!

Tovább
Címkék: leves kolbász lecsó copfocska kolbászchips Receptajánló KockacZukor lecsókrémleves

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr6313398353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár