Újévi almaleves – lépésekben

Nagyon sokáig nem szerettem a gyümölcslevest. Se hidegen, se melegen.. Egészen addig, amíg otthon, egyedül, magamnak elkészítettem ezt az almalevest. Melegen jobban szeretem enni. A levest el lehet készíteni cukormentesen édesítőszerrel, és laktózmentesen a megfelelő tejszínnel és tejföllel is. A leves nem csak finom, de az alma és a fűszerek ünnepi illatokat varázsolnak a konyhába, lakásba. Kicsik, nagyok kedvence. :-)

unnepi_almaleves_kesz-600.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 liter víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 4 db alma
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • fél rúd fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet só

1-600_15.jpg

Elkészítés:

A vizet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom levét, a cukrot, majd a bort.

Az almát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a fűszeres leveshez adjuk. 

2-600_12.jpg

Addig forraljuk, amíg az alma megpuhul.

3-600_13.jpg

A tejszínt, a tejfölt és a lisztet összekeverjük, és a levesbe csurgatjuk folyamatos kevergetés mellett. 

4-600_13.jpg

Összeforraljuk az ízeket, és már tálalhatjuk is.

Ha valaki hidegen szereti, az hagyja kihűlni, és csak azután fogyassza. :-)

Jó étvágyat!

unnepi_almaleves_kesz-600.jpg

Boldog karácsonyt!

Készítsünk az ünnepekre citromos, tejfölös pitét!

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: alma leves ünnep karácsony tejszín tejföl fehérbor gyümölcsleves fahéj szegfűszeg Receptajánló KockacZukor lépésekben

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr6013450691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár