Sajtos, mákos kréker

Túl a nagy evéseken, túl a családlátogatásokon, az ajándékbontáson, túl a szilveszteri partikon, az új évben újra tervezhetünk, elindulhatunk új utakon. Én amondó vagyok, hogy merjünk, változtassunk, soha nem késő. Ami viszont eddig is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, amivel adtunk mosolyt, szeretetet, gondoskodást, azt vigyük tovább: süssünk, főzzünk, töltsük meg az éhes pocakokat! :-)

sajtos_makos_kreker_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 80 g reszelt sajt
  • 120 g vaj
  • 30 g mák
  • 1 tk só
  • 3 ek víz

Elkészítés:

A lisztet a hideg vajjal morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztából sodorjunk két rudat, csomagoljuk sütőpapírba, és tegyük pár órára hűtőbe, vagy legalább fél órára a mélyhűtőbe. A megkeményedett rudakat szeleteljük vékonyan, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, (én meghintettem kevés fokhagyma granulátummal) és előmelegített sütőben, 175 fokon süssük 15-20 percig a krékereket.

Jó rágcsálást!

- KockacZukor -

Tovább
Címkék: mák sajt rágcsa kréker Receptajánló KockacZukor búzafinomliszt

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr6813510573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár