Fordított karamellás banántorta

A feje tetejére állítjuk ezt a napot ezzel a tortával, ami édes, karamellás, szaftos, ínycsiklandó, és persze banános! :) A minap döbbenten fizettem alig 300 forintot egy óriási fürt, súlyos, illatos banánért a Tescoban. A remek vételnek akkor nagyon megörültem, de két nap múlva hegyekben állt a túlérett banán a konyhában. Csináltunk banánturmixot, banánfelfújtat, és még banános kekszet is, de mégis maradt néhány, ezért vasárnapi tortaként ezt a receptet kotortam elő, és sütöttem meg.

bananalo_9955.jpg

Hozzávalók:

  • 65 gramm sózott vaj
  • 125 gramm kristálycukor
  • 3-4 érett banán

A torta alapjához:

  • 200 gramm finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál  őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 125 gramm lágy, sózott vaj
  • 180 gramm kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 150 ml görög joghurt

bananali2_9885-2.jpg

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki egy kapcsos, kör alakú tortaformát sütőpapírral. A torta banános részéhez olvaszd meg a vajat, és keverd el a cukorral 2-3 percig közepes lángon, míg a cukor megolvad. Ha megvan, öntsd a formába, egyengesd el, majd szeleteld rá a banánt. Jöhet a torta alapja: ehhez keverd el a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, gyömbért, fahéjat egy tálban. Egy másik tálban a vajat a cukorral, amíg szép fényes lesz. Add hozzá  tojásokat. Aztán jöhet a lisztes keverék, és végül a joghurt is szépen elkeverve. A tésztát öntsd a banánok fölé a formába, simítsd el. A forma alul kicsit csepeghet, így érdemes alátenni valamit, amikor sütőbe helyezed. Süsd kb 45-50 percig, tűpróbáig. A tortát elkészülte után hagyd teljesen kihűlni, majd így fordítsd meg. Csodásan néz ki, és álom finom. Jó étvágyat. :)

Forrás: http://www.callmecupcake.se

Tovább
Címkék: banán karamell fordított torta Spájz Gyermelyi liszt gyermelyi tojás

A bejegyzés trackback címe:

http://masteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr6313558615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Tésztaszótár