Narancsos, gyömbéres répaleves hosszúmetélttel

Hogy hova lehet kimozdulni a januári hidegben? Mondjuk Budapest alá. Igen. A föld alá: meglátogathatjuk a Budavári Labirintust, elmehetünk a Pál-völgyi-barlangba, vagy a Szemlő-hegyi-barlangba. Ha végre kitavaszodik, és az idő melegebb lesz, akkor pedig elmehetünk egy Kőbányai pincetúrára, vagy egy Csepeli bunkertúrára. :-)

narancsos_gyomberes_repaleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek kókuszolaj (egyéb olaj)
  • 2 db narancs
  • 3 csipet őrölt gyömbér
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek cukor
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy lábosban olajon megdinszteljük. Felöntjük egy liter vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és fehérrépákat. Miután a zöldségek megfőttek, kézi mixerrel összeturmixoljuk. Miközben a krémlevest főzzük tovább, fűszerezzük, és hozzáadjuk a gyömbért, majd a két narancs levét is.

A tésztával tálaljuk.

A leves mellé kiváló desszert az édesapám féle almás-túrós.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -