Citromos, cukorborsós, tejfölös halleves – lépésekben

Múlt hét vasárnap járt nálam egy fotós barátom, aki egy vizsgamunkájához kért segítséget ételfotózás témában. Hozott sós és édes "ételmodelleket", és én próbáltam rávezetni arra, hogy mi is áll jól ezeknek a modelleknek a képi világ, a kivágás, a fények, a kellékek szempontjából. Annyira lelkes lett, hogy úgy búcsúzott: ezt tanítanom kéne, és hogy ő erre valószínűleg rá fog kattanni. Igazat kellett adnom neki. A foodstyling és fotózás szerelemmé válhat. ;-)

7-kesz-600.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 100 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 4 db halfilé
  • 2 közepes citrom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 bögre cukorborsó
  • 2 babérlevél
  • 2 db erőleves kocka
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 l víz

1-600_17.jpg

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

5-600_14.jpg

Egy lábosban vajat olvasztunk, és megdinszteljük benne a kis kockákra vágott vöröshagymát.

3-600_15.jpg

Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát és cukorborsót, a leveskockát, és babérleveleket, és hagyjuk pár percig párolódni együtt az ízeket.

4-600_15.jpg

Nagyobb darabokra aprítjuk a halfiléket.

2-600_14.jpg

Felöntjük a zöldségeket vízzel, és főzzük a levest. Hozzákeverjük a citromok levét is.

6-600_11.jpg

Közben a tejfölt, az étkezési keményítőt és a levesből két evőkanálnyi levet összekeverünk, majd a leveshez öntjük.

Egy rövid forrás után hozzáadjuk a halat is, és pár perc alatt puhára főzzük. Utólagos kóstolás alapján adunk még hozzá sót, borsot.

7-kesz-600.jpg

Jó étvágyat!

Ha te is leves rajongó vagy, kóstold meg a kókusztejes csirkeleves receptünket is. :-)

- KockacZukor -