Brokkolis masni diómártással – vlog

Hiszem, hogy nem kell túl sok hozzávaló, bonyolult technika és fűszer ahhoz, hogy igazán jó ételt készítsünk. Sokszor a kevesebb több, és három-négy alapanyagból csodálatos ebédet vagy vacsorát tudunk varázsolni. Nem utolsó sorban fontos néha, hogy gyorsan el tudjuk készíteni az ételt, mert se hangulatunk, se erőnk, se időnk nincs a konyhában ácsingózni. A következő recept ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel, az eredmény mégis egy csudifinom étel.

 

brokkolis_masni.jpg

Hozzávalók:

  • 220 g Gyermelyi Vita Pasta masni
  • 400 g brokkoli
  • 3 marék dió
  • 120 g natúr krémsajt
  • 2 dl joghurt
  • 1-2 ek aprított petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Másfél liter vizet forralunk egy lábosban. A tésztát lobogó vízbe öntjük, a vízbe teszünk egy csipet sót, és egy kevés olajat – utóbbi nem feltétlenül szükséges. A tésztát megfőzzük.

A brokkolit rózsáira vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük.

A diót ledaráljuk. A petrezselymet aprítjuk.

A krémsajtot és a joghurtot egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a darált diót és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), és simára keverjük.

A tésztát összeforgatjuk a brokkolival, majd a sajtos diókrémmel.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -