Mindenmentes húsvéti torta – lépésekben

Nagyon aggódtam amiatt, hogy vajon húsvétkor milyen idő lesz... esik-e majd a hó, és még mindig nyolc réteg ruciban és csizmában járunk-kelünk, vagy megérkezik, és marad is a tavasz, napsütéssel és madárcsicsergéssel. Hogy a húsvétot a családdal tudjuk-e kint a szabadban, a kertben tölteni, vagy bent ragadunk a négy fal között. Úgy tűnik ebben az évben a tél átadta a helyét a melegnek, ami nyújtózik, nyújtózkodik, és próbálgatja az erejét már. :-)

kesz_logo-800_1.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 250 g gluténmentes, cukormentes keksz darálva
  • 3 ek kókuszolaj
  • 250 g laktózmentes túró
  • 2 kis doboz laktózmentes tejföl
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • szabadon választott gyümölcs : barack, meggy, eper, stb.
  • 8 ek eritrit (ízlés szerint)
  • 2 ek gluténmentes zabliszt

1kesz_logo-800.jpg

Elkészítés:

A kekszet keverjük össze a folyékony kókuszzsírral és két evőkanálnyi eritrittel, majd a kókuszzsírral kikent és gluténmentes zabliszttel megszórt 25 cm-es torta forma aljába nyomkodjuk ezt bele.

2kesz_logo-800.jpg

3kesz_logo-800.jpg

Előmelegített sütőben 175-180 fokon 10 percen át süssük elő ezt a kekszes alapot.

Közben keverjük össze a tojást, a tejfölt, a túrót, a pudingport, és maradék eritritet (kóstoljuk meg a keveréket, hogy meg tudjuk ítélni, kell-e még édesítő hozzá).

4kesz_logo-800.jpg

A gyümölcsöt adjuk hozzá a túrós keverékhez.

5kesz_logo-800.jpg

Vegyük ki a sütőből az elősütött keksz alapot, és öntsük rá a gyümölcsös keveréket.

6kesz_logo-800.jpg

7kesz_logo-800.jpg

175 fokon süssük 45 percen át. A sütés elején tegyünk a tetejére alufóliát, hogy ne piruljon meg a teteje, mielőtt megsülne az alja. Fél óra után pedig vegyük le róla az alufóliát, és süssük így tovább.

Miután kihűlt a torta, tálalhatjuk.

kesz_logo-800_2.jpg

Készítettél már meleg, mogyorós tarhonyasalátát? Nem? Akkor készítsd el ezt a receptet, meglásd, meg fogod szeretni.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -