Petrezselyem pesztós tészta sült csirkemellel

Az aktív életet élők, a rendszeresen sportoló, edző emberek életének meghatározó része a táplálkozás. Nem mindegy, hogy mit és mennyit. Az egészséges, minőségi, tiszta életmódba maximálisan belefér a tészta, persze mértékkel. A csirke által biztosított fehérje mellett a tésztát nagyon sokféle pesztóval ízesíthetjük. Most pesztó alapnak mogyorót és petrezselymet választottam. Isteni finom lett a tésztám.

petrezselyemes_mogyoros_pesztos_teszta_sult_csirkemellel_kesz_logo-800.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi VitaPasta zöldséges orsó
  • 400 g csirkemell
  • 2 ek szárnyas fűszer
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 marék sótlan földimogyoró
  • 3 ek szezámmag olaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpos ek kapribogyó
  • 2 ek kókuszzsír

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket megforgatjuk szárnyas fűszerben, és serpenyőben, kókuszzsíron (egyéb zsiradékon) kisütjük.

A petrezselymet, a mogyorót, a szezámmag olajat, az olívaolajat, a kapribogyót, a fokhagymát és sót egy konyhai robotgépben pürésítjük.

A pesztót a tésztával összeforgatjuk, és a sült csirkével tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szaftos tésztára vágysz inkább? Készítsd el a cukkinis, sonkás ebédünket. :-)

- KockacZukor -