Kolbászos, csirkés, krémes egytálétel - vlog

Csotrogány kis öreg kocsimra szinte úgy tekintek, mint családtagra. Viseli a szélsőséges időjárást, az én vezetési stílusomat, a dugókat, a hamis éneklésemet. Azokon a napokon, amikor épp nem vezetek, és csak áll az utca szélén, az ablakból is kinézek rá, hogy lássam, rendben van-e. Sajnos nemsokára eléri a futott kilométereinek határát, és el kell kezdenem megkeresni az utódját. A netes autóböngészés mellé kísérőnek milyen finom is lesz a lenti tésztaétel! Készítsd el velem! :)

kesz-logo-800_3.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál kolbász
  • 350 g csirkemell
  • 3 ek cayun/ egyéb fűszerkeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • 6 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 csokor petrezselyem
  • 150 g reszelt sajt
  • 4 ek étolaj

Elkészítés:

Egy serpenyőben étolajat hevítünk, és a felkockázott vöröshagymát megdinszteljük benne. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és pirítjuk, majd a kockákra vágott csirkemellet is hozzáadjuk. Addig sütjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd felöntjük a tejszínnel és tejjel. Főzzük együtt az ízeket, majd amikor a tej már forr, hozzáöntjük a tésztát, és megfőzzük. (Ha szükséges, öntsünk hozzá vizet, hogy a tészta biztosan megpuhuljon.) Miután a tészta is kész, a felaprított petrezselymet és a reszelt sajtot is hozzáforgatjuk.

Már ehetjük is.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -