Függő lettem: édesburgonya chips

38 éves vagyok, megkóstoltam az édesburgonyát. Miért vártam ezzel idáig? Ez itt a kérdés. Meg az, hogy miért nem készítettem soha, pedig a világ egyik legegyszerűbb, önmagában is ízes, egészségesnek számító körete; amolyan tudatos választás a hagyományos burgonya helyett. Csak megpucol, felkarikáz, és némi előkészítés után a sütőbe tol. Ennyi. Azt mondod, nem nagy ügy, ez csak egy sima sült krumpli? Én meg azt mondom, óriási dolog minden ízében, amit nyújt. :)

Kevés olajba mindössze sót és frissen őrölt borsot keverj (lehet bele őrölt kömény is, de elhagyható). A karikázott burgonyát megforgattam a fűszeres olajban, majd tepsibe helyeztem, és a sütőbe toltam. Miután csodás barnás-sötétnarancs színűre pirult, kapros mártogatóst kevertem ki mellé tejföl, kevés víz, kapor, só és bors hozzáadásával, jelentem: soha többé nem akarok hagyományos kolompért látni, új szerelmem az édesburgi. <3

sweetpotatochips-1-683x1024.jpg

Forrás: https://www.thewholesmiths.com