Cheddar sajtos zabropogós füstölt chilivel – lépésekben

Végre napsütés, végre tavasz. Remeteszőlősön madárcsicsergésre kelve, nyilván csak a természet lehetett az irány. Ha pedig erdő, akkor a sétát érdemes összekötni egy kis állatsimogatással a Budakeszi Vadasparkban, majd egy finom ebéddel a Stadt vagy Gesztenyés nevű éttermekben Budakeszin. És hogy legyen nálunk menet közben is egy kis rágcsálnivaló, süssünk cheddar sajtos zabropogóst, amit magunkkal tudunk vinni. :)

1804407-2-kesz.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 50 g laktózmentes vaj
  • 1 tk füstölt chili
  • 150 g gluténmentes zabpehely
  • 200 g cheddar – vagy akár bármilyen laktózmentes – sajt
  • 1 tk fokhagyma granulátum

18040-5-2.jpg 

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a chilit és a fokhagyma granulátumot.

180407-4-2.jpg

Ezután egy másik tálban összekeverjük a zabpelyhet és a reszelt sajtot.

180407-3-2.jpg

Hozzáadjuk a közben kihűlt fűszeres vajat, sózzuk, és végül hozzáadjuk a tojásokat.

180407-2-2.jpg

A tepsibe vagy szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk. Ráöntjük a masszát, és 3-4 milliméteres vastagságúra lapogatjuk.

180407-1-2.jpg

Előmelegített sütőben sütjük ki. Amíg meleg, finoman kockákra szeletelhetjük, vagy ha kihűlt, összetördelhetjük.

1804407-2-kesz_1.jpg 

Készíts velünk körtés muffint is. Lépésekben. ;-)

Jó étvágyat!

- KockacZukor -