Tavaszi tészta

Az alig várt tavasz szinte már nyár. Az ablakaim egész nap nyitva, a finom szellő a lakás minden helyiségét bejárja. Most főzőcskézés közben sincs kedvem zenét hallgatni, a madarakat és kutyaugatást jobban élvezem. Az élet és amit ad, soha nem elég, de ezekben a pillanatokban nem hiányzik semmi, minden pont úgy tökéletes ahogy éppen van...

1804413-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
  • Serrano sonka (ízlés szerint)
  • 200 g cukorborsó
  • 1 csokor mentalevél
  • 2 kk kapribogyó
  • fél citrom leve
  • 1-2 dl olívaolaj
  • 150 g reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, a cukorborsót megfőzzük. Konyhai robotgépben pépesítjük a cukorborsót, mentát, kapribogyót, parmezánt, fokhagymát, olívaolajat, citromlevet, fűszereket. A tésztát és a zöld pesztót összekeverjük. A Serrano sonkát vékonyka csíkokra vágjuk, és összeforgatjuk a „zöld” tésztával.

Jó étvágyat!

„Zöld” tésztát spenóttal is készíthetünk, mondjuk grillezett sajttal.

- KockacZukor -