Rakott bolognai – videó

Miután megkérdeztem a Húgomat, hogy a hosszú hétvégén elmegyünk-e valamerre kirándulni, azonnal rávágta, hogy megyünk Gemencre kisvasutazni. Annyira lelkes lettem, hogy visszamehetek majd újra gyerekbe.  Milyen jó is, ha van az embernek egy unokahúga, akivel homokozhat és csúszdázhat – már ha belefér még a csúszdába. Nyilván bolondnak néznének, ha felnőttként beszabadulnék egy játszótérre, de egy négy éves szöszkével ez a természetes.

180422-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 220 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
  • 4 Gyermelyi tojás
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2x150 g mascarpone
  • 2 csomag szeletelt füstölt mozzarella
  • 2 üveg bolognai szósz
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
  • 2 ek vaj
  • bors

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát. Üssük fel a négy tojást, keverjük habosra, és forgassuk át benne a főtt tésztát. Egy csatos torta formát vajazzunk ki, és lisztezzünk át. Tegyük bele a spagetti harmadát. Erre rétegezzünk mozzarella szeleteket, kenjük meg egy réteg mascarponeval, majd egy réteg bolognai szósszal. Ismételjük ezt annyiszor, amennyi a torta formába fér. A tetejét szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal.

Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük készre.

Friss, aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk.

Készítsünk együtt tejszínes, kapros csirkemell csíkokat is, lépésekben. :D

Jó étvágyat!

-KockacZukor-