Laktózmentes karfioltorta chorizóval

Ha már május elején nyár van, akkor mi lesz majd júliusban és augusztusban? Már most úgy érzi a szervezetem, hogy nyaralnia kéne! Imádom a napot és a meleget... no, és persze az évszaknak megfelelő könnyű, de tápláló ételeket. :)

180504-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 1 fej karfiol
  • 3 nagy ek laktózmentes tejföl
  • 150 g reszelt laktózmentes reszelt sajt
  • 150 g chorizo
  • 1 ek laktózmentes vaj
  • 1 ek gluténmentes zabliszt
  • fokhagyma granulátum
  • bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és megfőzzük. A tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot és apró kockákra vágott chorizót, illetve a  fűszereket egy tálban összekeverjük. Egy sütőtálat kikenünk vajjal, megszórjuk zabliszttel, belerakjuk a karfiolt, majd ráöntjük a masszát, és előmelegített sütőben lassan 20 percig sütjük. Sülés után, ha kicsit hűlt, kiszedhető a tálból, és szeletelve tálalható. Csúcsszuper. :-)

Jó étvágyat! 

Készítsünk egy kefíres, almás sütit is a sós étel mellé desszertnek.

- KockacZukor -