Fitt desszert almával és túróval – lépésekben

Tegnap lementünk kora délután a Dunához egy sétára. Annyira meleg volt, hogy már pár lépés után a vizet érinteni és árnyékra vágytunk. Igazi nyár fílingben ittuk a limonádét, tollasoztunk, vagy az eget bámultuk... élveztük a madárcsicsergést. Vittem magammal desszertet, amit lelkiismeret furdalás nélkül majszolhattunk hason fekve a plédünkön. Szép nap volt! :-)

180505-10-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 250 g túró
  • 1 nagy alma
  • 2 ek méz
  • 1 ek vaj
  • 1 ek zabliszt

180505-1-2.jpg

180505-2-2.jpg

180505-3-2.jpg

180505-4-2.jpg

Elkészítés:

Az almát pucoljuk meg, és turmixoljuk le.

180505-5-2.jpg

Adjuk hozzá a tojásokat, a túrót és mézet.

180505-6-2.jpg

180505-7-2.jpg

180505-8-2.jpg

Keverjük össze őket.

180505-9-2.jpg

Egy tűzálló tálat vajjal kenjünk ki, szórjuk meg liszttel, és töltsük meg a túrós masszával.

Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percen át.

180505-10-2_1.jpg

Annyira egyszerű... mégis olyan finom. :-)

Jó étvágyat!

Készítsünk az édesség mellé sós ropogós krékert is!

- KockacZukor -