Almás csirke tojásos tésztával és petrezselyemmel

Van az az állapot, amikor úgy érezzük, hogy a munkában is kiégtünk, a sport sem dob fel, és az alkotási láz is alábbhagyott. Én nagyon elveszettnek éreztem ebben az állapotban magam, és kétségbeesve kerestem a megoldást erre a lelki és szellemi fáradtságra. Majd egyszer csak – a virágaim locsolása közben – rájöttem, hogy el kéne engedjem picit az aggódást, és hagynom kéne, hogy a csendben találjon meg engem újra a lelkesedés, kreativitás és öröm. :-) Szerencsére a konyhában mindig beindul a fantáziám. :-)

180511-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 170 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges orsó
  • 4 Gyermelyi tojás
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 1 kg csirkemell
  • 4 dl tejföl
  • 4 ek tetszőleges húsfűszer
  • 3 közepes alma
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 ek vaj
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Ráhelyezünk egy réteget a vékony csirkemellszeletekből, amit megszórunk húsfűszerrel, majd megkenünk 2 dl tejföllel. Erre a meghámozott és szeletelt almából teszünk egy réteget. Megszórjuk sajttal, és ezt a rétegzést megismételjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Sülés után, ha kicsit hűl, akkor már szépen szeletelhető.

A tésztát kifőzzük, majd egy serpenyőben adunk hozzá olajat, és ráütjük a tojásokat. Borsozzuk, sózzuk, és a tésztát a tojással összeforgatva sütjük.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készítsünk cheddar sajtos zabropogóst is, hogy legyen mit nap közben falatozgatni. :-)

- KockacZukor -