Rukkolás csirke zöldséges tésztával

Végre egy kis esti kimenő. Végre egy kiülős éjszakai program, és végre egy kis rosé vagy éppen roséfröccs - a nyár elmaradhatatlan „kelléke”. Egész nap futkostam, főztem, logikáztam; megérdemlem a kikapcsolódást.
A napi teendőkbe, menet közben is belefért ez a gyorsan elkészíthető, ízletes ebéd. Lehet, hogy mielőtt este elindulok, még egyszer belekanalazok majd. :D

180512-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi VitaPasta zöldséges orsó
  • 1 kg csirkemell
  • 60 g rukkola
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 3 db étkezési paprika
  • 3 ek olaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Közben egy serpenyőben, olajon átsütjük a nagy kockákra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott csirkemellet. A rukkolát egy konyhai robotgépben aprítjuk, és összekeverjük a tejszínnel. A csirkéhez öntjük, hozzáadjuk a leveskockákat vagy ízlés szerinti fűszert, és hagyjuk rotyogni, megfőni a húst.

A megfőtt tésztára merjük a rukkolaszószos csirkét, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

A csirke mellé készítsünk egy karfiollevest is. :D

- KockacZukor -