Tészta articsókával és parmezánnal

Hálás vagyok a szüleimnek és nagyszüleimnek, mert meghatározott, és több lettem az általuk átadott értékektől, mintáktól, és a sokoldalú, mindenre nyitott konyhaművészetüktől, amiről akkor még nem is tudták, hogy művészet. :) Erre a szintre már a mi generációnk emelte a tudást, amit átadtak. :D Ez az articsókás, parmezános tészta is művészi értéket képvisel nálam, készítsd el velem. :)

180525-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg articsóka
  • reszelt parmezán ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 1-2 ek ecet
  • fél ek cukor
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A vöröshagymát és fokhagymát egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk pirulni a darabolt articsókát is. Ha a tészta megfőtt, és leszűrtük, akkor a serpenyőbe öntjük, és összeforgatjuk az articsókával, ecettel és cukorral. Sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a parmezánt is. 

Jó étvágyat!

Készítsünk vajbablevest is az articsókás tésztánk mellé.

- KockacZukor -