Mindenmentes mákos, meggyes - vlog

Nyár, és napsütés és illatos eső, és eper és cseresznye és meggy, és könnyű ételek. Imádom! Készítsünk együtt egy cukormentes, gluténmentes, édes, meggyes, mákos desszertet! 

180526-2_1.jpg

Fotó: KockacZukor

 

Hozzávalók: 

  • 9 db Gyermelyi tojás
  • 150 g darált mák
  • 210 g eritrit
  • 40 g kókuszliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tál magozott meggy
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 ek gluténmentes zabliszt

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét elválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük az eritrit felével és a sütőporral. A tojások fehérjét közepesen lágy habbá verjük az eritrit másik részével és az egy csipet sóval. Lassan összeforgatjuk a fehérje és sárgája részt, majd hozzákeverjük a mákot és kókuszlisztet is. Egy sütőformát kikenünk kókuszolajjal és megszórjuk zabliszttel. A mákos keveréket a formába öntjük, majd rászórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben lassan – kezdetben alufóliával a tetején - sütjük.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -