Epres, joghurtos tésztasaláta

Középiskolában diákmunkára „ítéltek” a szüleim. A nyári zsebpénzemet a családomtól távol, egy-másfél havi munkával kerestem meg. Nagyon nyűgös időszak volt, de felkészített a szülőktől és testvértől távoli mindennapokra, az egyetemi évekre. Ma már az ötéves unokahúgomnak próbáljuk elmagyarázni, mit is jelent a pénz, hogy mennyi munkából mit lehet megvásárolni, vagy hogy miért is kell az a malacpersely. A következő recept pénztárcakímélő, mégis mennyei, igazi nyári ízvilág, kicsiknek és nagyoknak is ízlik!

180525-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 3 dl eper
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 ek méz
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Az epret apróra vágjuk. A joghurtot összeforgatjuk a mézzel és a citrom reszelt héjával, majd hozzáforgatjuk finoman a gyümölcsöt és tésztát. Már tálalhatjuk is. Így magában, de húsok mellé köretként is tökéletes.

Jó étvágyat!

A fenti recepthez is kiválóan passzol ez a fűszerben sült csirkecomb, ami mellett találtok egy másfajta tésztasaláta receptet is.

- KockacZukor -